Tips för att skapa vanor som håller!

Jan 20, 2024

Mer än halva januari har gått. Statistiskt sett har de flesta av oss redan brutit våra nyårslöften. Överraskad? Knappast. Men här är grejen: Det handlar inte om nyårslöften. Det handlar om att skapa vanor som håller. Och det mina vänner, är ingen barnlek.

Först och främst, sluta ljuga för dig själv. Att skapa en varaktig förändring kräver mer än bara fina ord och önsketänkande. Det kräver grit, beslutsamhet och en skoningslös ärlighet mot dig själv. Så, hur gör du det? Hur skapar du vanor som faktiskt håller?

1. Förstå psykologin bakom vanor: Forskning inom psykologin visar att en vana består av tre delar: en trigger, en rutin och en belöning. Identifiera dessa för dina vanor. Vad triggar din vana? Vad är rutinen? Och vad får du ut av det? Förstå detta, och du har nyckeln till att låsa upp dina mönster.

2. Starta smått: Rom byggdes inte på en dag. Detsamma gäller för dina vanor. Vill du börja träna? Börja med fem minuter om dagen, inte en timme. Bygg gradvis upp det. Långsiktighet slår kortvarig intensitet alla gånger.

3. Konsekvens före intensitet: Det är bättre att göra lite varje dag än att göra mycket någon enstaka gång. Det bygger momentum och skapar en känsla av en ansträngning som är hållbar.

4. Hållbar belöning: Ge dig själv belöningar, men på ett sätt som stödjer din nya vana, inte underminerar den. Hittade du till gymmet fem dagar i rad? Kanske en filmkväll är en bättre belöning än en pizza.

5. Stålsätt dig för återfall: Du kommer att snubbla. Du kommer att falla. Det är en del av processen. Nyckeln är att inte slå dig själv för det. Res dig upp, damma av dig och fortsätt framåt.

Skapa vanor som håller är inte en dans på rosor. Det är en kamp, en kamp mot dina sämsta sidor, mot lathet och mot ursäkter. Men det är en kamp värd att kämpa. Och när du väl vinner, är belöningen mer än värd ansträngningen.

Så, vad väntar du på? Det är dags att skapa förändringar som håller. Och om du behöver en extra spark i baken, kolla in min bok "21 dagar med Dragomir Mrsic" som du kan beställa nedan. Den här boken och kursen är inte bara en guide, det är din coach!

Förändra ditt liv, en dag i taget. Du har makten.

 

Vad kan vara viktigare än att investera i dig själv?!

Beställ "21 dagar med Dragomir Mrsic"

Ta del av uppdateringar, erbjudanden & nyheter!

Fyll i din mailadress och tryck skicka

Vi avskyr SPAM. Vi kommer aldrig sälja din information för någon som helst anledning!