Ibland behöver vi bara lita på processen

Dec 18, 2023

Det är juletider. Ljusen är tända och för många är det en tid av glädje och förväntan, men för långt ifrån alla. De som kanske ser julen inte som en tid av glädje, utan som en påminnelse om det som är svårt, det som tynger. Men just i detta mörker, vill vi påminna om något kraftfullt – hoppet.

Låt oss vara raka: Livet är inte alltid en dans på rosor. Det är inte alltid solsken och glada dagar. Ibland är livet hårt, rått och obarmhärtigt. Men även i de mörkaste stunderna finns det ett ljus, och det ljuset är hoppet.

Ur ett psykologiskt perspektiv är hopp inte bara en känsla; det är en drivkraft. Det är vad som får oss att stå upp en gång till, även när vi fallit om och om igen. Och ibland, när målet verkar ouppnåeligt, när drömmarna känns för avlägsna, är det just i att fortsätta göra, att fortsätta kämpa, som vi finner vår styrka.

Det finns en term inom psykologin som kallas "processorientering". Det betyder att vi, istället för att fixera oss vid ett specifikt mål, fokuserar på själva processen – på att göra, att vara i rörelse. Det kan vara otroligt befriande. När vi inte ser målet, när framgången eller lösningen inte är tydlig, är det okej att bara lita på processen. Att göra det nästa steget, även om vi inte vet exakt vart vi är på väg.

Så i denna jul, mitt i all glädje och firande, vill jag skicka en tanke till er som kämpar. Till er som kanske inte ser ljuset i tunneln ännu. Kom ihåg, ibland är själva kampen målet. Att fortsätta kämpa är i sig en seger. Och även om du inte ser målet just nu, lita på processen. Ditt nästa steg kan vara det som leder dig ut ur mörkret.

Så i julens anda, ge dig själv eller någon annan en gåva av hopp. Ge dig själv tillåtelse att tro att även om allt inte är bra nu, så finns det en väg framåt. Hoppet är din kompass i mörkret, och så länge du har det, är ingenting omöjligt.
Och om du letar efter ett konkret sätt att starta denna resa, kan "21 dagar med Dragomir Mrsic" vara den perfekta början. Denna bok är inte bara en läsning – det är en upplevelse, en vägledning genom utmaningar och mot personlig tillväxt. I dessa sidor finner du verktygen för att bygga upp dig själv, att navigera genom livets stormar och att hitta din egen väg till ett ljusare, hoppfullare liv. Så varför inte ge dig själv eller någon du bryr dig om den bästa gåvan denna jul – kraften att växa och blomstra.

Beställ "21 dagar med Dragomir Mrsic" genom att klicka nedan och börja din resa mot hopp och förändring.

Med dessa tankar önskar vi dig en hjärtlig och hoppfull jul.

Vad kan vara viktigare än att investera i dig själv?!

Beställ "21 dagar med Dragomir Mrsic"

Ta del av uppdateringar, erbjudanden & nyheter!

Fyll i din mailadress och tryck skicka

Vi avskyr SPAM. Vi kommer aldrig sälja din information för någon som helst anledning!